Siirry pääsisältöön

Dieettiviikko 2/25

Toka dieettiviikko takana. Raportti tulee vähän myöhässä, sillä maanantai oli töistä vapaa, joten ”lomailin” sitten vielä sen päivän.

Toka viikko meni tosi hyvin. Nimenomaan viikko. Viikonloppu ei sitten niinkään. Viikolla tosiaan söin pilkuntarkasti ja treenasin. Lauantaikin meni vielä ihan ok. Vaikkakin silloin tuli syötyä ulkona ravintolassa. Ja ei, en valinnut listalta kaikista kevyintä ja dieettiin sopivaa vaihtoehtoa, vaan tein tietoisen päätöksen ottaa sellaisen annoksen minkä halusin. Eli silloin tuli syötyä vain yksi iso annos päivän aikana. Mutta muuten ok. Sunnuntaina sitten oli syntymäpäiväjuhlat perheessä ja herkkuja tuli syötyä ihan liikaa. Kakkua, keksejä ja karjalanpiirakoita. Sen verran että oli oikeasti huono olo. Huoh, ei hyvä juttu. Kehtaanko edes kertoa tähän tekstiin eilisestä. Eilen piti olla jo kunnolla, mutta kun vapaa. Menin ostoksille ja tietenkin taas tuli syötyä ulkona. Enkä taaskaan valinnut listan kevyintä vaihtoehtoa. L Lisäksi illalla vielä suklaacashew pähkinöitä pussillinen ja nachoja. +3 pullaa. Ai kauheeta. Mistä tämä ahmintahirviö taas pääsi valloilleen.

Treenejä tuli viime viikkoon neljä kertaa ja lisäksi neljä aerobista. Siitä iso peukku.
Jatkossa täytyy ottaa harkintaan nuo ravintolakäynnit. Onko ok syödä silloin kunnon annos, koska ravintolakäyntejä ei kuitenkaan tule niin usein. Ei edes kerta viikkoon. Vai pitäisikö nyt dieetin aikana pitää tiukka linja myös ulkona syödessä. Se siis mietinnän alle.

Kerronko vielä salaisuuden. Vaikka vannoin vaa’attomuutta alussa niin olen silti punninnut itseni kerran viikossa. Painoa on nyt alusta lähtenyt 3,3 kg. Ja aloituspaino ei ollut 112 kg kuten alun perin luulin vaan huikeat 115 kg. Kun siis punnitsin itseni tutulla ja turvallisella vaa’alla. Eli siitä siis lähdettiin. Haluaisin ehkä sittenkin punnita itseni joka viikko, jotta tiedän missä mennään. Mutta yritän suhtautua siihen neutraalimmin kuin aikasemmin. Eli en anna sen lukeman määritellä oloani tai fiilista seuraavalle viikolle. Välillä tulee tasaus vaiheita ja silloin täytyy vain painaa eteenpäin. 

Nyt kurkkua vähän kutittelee ja olo tuntuu tukkoiselta. Mutta katsotaan josko menisi pienellä ohi. Nyt vaan eteenpäin.

Kommentit

  1. Itsekin olen miettinyt puntarissa käymistä. Maanantaina alkaneen projektin myötä en ole aloittanut itseni punnitsemista päivittäin, kuten aiemmin. Itsekin olen miettinyt, että punnitsenko itseni kerran viikossa vai en. Aika näyttää... Yritän jättää punnitsematta. Vaikka painon putoaminen tuo hyvää fiilistä, niin painon putoamattomuutta on vaikea käsitellä. Jos olen tehnyt mielestäni paljon töitä viikon aikana ja paino putoaa 0-0,5kg tai nousee, niin harmitus on suuri ja ahmimiseen sortuminen suurempaa. Painon muutos viikossa ei tosiaan määrittele sitä, olenko syönyt ja liikkunut terveellisesti viikon aikana.

    VastaaPoista
  2. Vaaka on vaikea kapine. Se ei saisi määritellä sitä omaa fiilistä vaan ainoastaan antaa vinkkiä ja ohjata oikeaan suuntaan laihduttamisen kanssa. Miksi se silti määrittää niin paljon sitä miltä sinusta tuntuu.
    Hyvä esimerkki siitä että paino ei oikeasti kerro mitään on bloggari Punttimimmi. Kannattaa käydä katsomassa. Tyttö painaa yli 90 kg ja näyttää todella hyvältä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dieettiviikko 1/25

Olen tyytyväinen. En hypi onnesta tai uhoa että oon niin rautaa, mutta täytyy sanoa että tyytyväinen olen ensimmäiseen viikkoon. Haluaisin uskoa että tämä ensimmäinen viikko on myös vaikein. Ma-ke päivät olivat aivan tuskaa. Väsytti viikonlopun valvomisen jäljiltä. Sokerivieroitusoireet iskivät tosi kovana ja muutenkin suoraan sanottuna vaan v*tutti. Parasta olisi ollut vetää peitto korviin ja nukkua vain kellon ympäri. Mutta eihän sellaista voi normi-ihminen tehdä jolla on työ ja koira hoidettavana. Söin vain ohjeiden mukaan ja toitotin itselleni että kyllä tämä helpottaa. Kyllähän se helpottikin. Torstai ja perjantai menivät jo suht kivuttomasti. Tietysti perjantaina viikonlopun karkkihiiri rupesi kuiskimaan korvaani, mutta vaikka harmitti niin yritin asennoitua että nyt on dieetti ja näillä mennään. Iltapalaksi syödyt mansikat onneksi piristivät perjantai iltaakin. Lauantai päivä meni vielä todella hyvin, mutta illalla. 😢 Olin äitini luona ja veljeni perhe tuli kahville,

Dieettiviikko 14/25

Erittäin huono viikko. Maanantai alkoi ihan hyvin, kävin salilla tekemässä treenin ja pysyin ruokavaliossa. Illalla olo oli kuitenkin jotenkin ihmeellinen. Vatsaa väänsi ja olo tuntui kuumeiselta. Ja jotenkin ahdisti hirveästi. Enkä saanut seuraavana yönä nukuttuakaan.  Siitä lähti sitten alamäki. Päätin että sali saa tältä viikolta jäädä. Kun oli vaan niin huono olo. No sitten kun en salille pääse niin eihän se syöminenkään pysy ruodussa. Aloin taas kyseenalaistamaan kaikkea. Sitä kun paino ei tipu. Ja syönkö nyt kuitenkaan oikein kun yritän kituuttaa aika pienelläkin ruokavaliolla. Olenko pilannut aineenvaihduntani niin lopullisesti että laihduttaminen ei yksinkertaisesti enää onnistu. Voinko saavuttaa pienempää olomuotoa ensi vuoden syksyyn mennessä jolloin tarkoituksena oli ottaa yksi askel kohti unelmia. Tietysti elämässä on myös monia muita asioita mitkä vaikuttavat mieleen ja siihen miten hyvin pystyy laihdutusprojektiin keskittymään. Asioita joita en halua ”julkisesti” sen

Dieettiviikko 13/25

Meltdown … Joo  sellanen  tuli nyt.  Olenhan tässä jo aikani hehkuttanutkin kuinka hyvin menee . Nyt ei mennyt. Viikko meni tosi hyvin. Olihan aikomuksena vihdoin saada kunnon miinusta vaakalukemiin pitkän tasailun jälkeen. Jännitin perjantai aamun punnitusta  niin  etten nukkunut oikeastaan ollenkaan edellisenä yönä. Ihan hullua. No, vaaka näytti 500 g enemmän kuin edellisviikolla. Vaikka olin kaikkeni tehnyt. Nyt se siis saa loppua. Tuo vaa’alla käynti. Se pilaa taas niin minun  fiilikseni  että ei se ole sen arvoista. Ja täytyy nyt hyväksyä  sekin  että jos näin jatketaan niin en saavuta jouluun mennessä sitä kaksinumerois tavoitetta.  Masentaa todella paljon.  Huoh … Tiedän että vaakaa ei saisi liikaa tuijottaa, mutta  minkäs   teet  kun on ollut siitä niin riippuvainen viimeiset 30 vuotta.  Mitat otin ja ne olivat kyllä ihan mukava yllätys: ​ 2.7.2017 ​ 30.9.2017 ​ yht. paino ​ 115 kg ​ 109 kg ​ - 6 kg vyötä ​ 124 cm ​ 114 cm ​ -10 cm lantio ​ 135 cm ​ 130 cm ​